#

ЗАЩО Е ТОЛКОВА ВАЖНО ДА ХИДРАТИРАМЕ КОЖАТА СИ?

Повече от половината от човешкото тяло е изградено от вода. Няма съмнение, че водата е жизнено важна за нашето оцеляване. Тя е и основен компонент на кожата- около 64%.
Нашата кожа има няколко важни функции: да ни предпазва от външни токсини,
UV- радиация, микроорганизми.
За да може кожата ни да изпълнява своята протективна роля, тя трябва да е здрава и следователно адекватно хидратирана.
Това се отнася да всички типове кожа. Хората с мазна кожа може да чувстват, че не се нуждаят от хидртация, но всъщност само защото кожата е мазна не означава, че тя няма нужда от хидратация. Друга група хора, които се нуждаят от хидратация са хората с акне, тъй като продуктите, които използват за третиране на акнето оставят кожата им суха. Това води до продукция на още себум от жлезите на кожата и се получава един порочен кръг. Това е естествен механизъм за защита на кожата: след като даден продукт премахне омазняването, влагата в кожата се изчерпва и организмът има нужда да я замести, като произвежда още себум, освен ако изгубената влага не се замести от външен хидратиращ агент.
Грижейки се за хидаратацията на кожата си, вие:
Забавяте на процесите на стареене- хидратацията помага да поддържане на еластичността на кожата.
Подобрявате външния вид на вашата кожа.
Отървавате вашата кожа от токсините, омазняването и акнето.
Някой от начините да поддържате кожа да си хидратирана са:
1
Да приемате необходимото вода (между 6 и 8 чаши на ден) и други течности (кафето и газираните напитки не се броят, тъй като те всъщност дехидратират тялото и кожата).
2. Да приемате храни, богати на мастни киселини като сьомга, маслини, орехи и тиквени семки.
3. Да използвате хидратант върху вашата кожа няколко минути след душ. Това помага на кожата да адсорбира повече влага докато порите са отворени.

За оптимална хидратация на кожата на вашето лице препоръчвам следните продукти:

1. AveneHYDRANCE OPTIMAL UVТой хидратира и същевременно защитава от слънцето вашата кожа. Съществува в две разновидности: лек крем, който е подходящ за нормална към смесена чувствителна кожа и богат крем за суха и много суха кожа чувствителна кожа.

2. 
Интензивен хидратиращ серум от серията AQUA INFINI на Galenic- Главният активен агент е екстракт от Розата на Ерихон. Това растение на прераждането притежава изключителната способност да консервира уловената влага от заобикалящата външна среда в сърцето на клетките си, благодарение на порести протеини.

3. 
Hydrabio Gel- Creme на Bioderma - Има свежа и лека текстура. Формулата му е без аромат и има много добра поносимост върху чувствителна кожа. Може да се използва и като основа за грим.Запишете се за нашия бюлетин